Segons el SurtDeCasa som 1 dels 5 imperdibles de les Jornades de Lletres Ebrenques d’aquest any, moltes gràcies!
Us transcrivim l’article publicat
1. La fotografia com a recurs narratiu
Diu la cultura popular “que més val una imatge, que mil paraules”. Tot i que en aquestes jornades es posa l’accent en les lletres, no hem d’oblidar que la literatura està molt vinculada a les imatges. En concret, la fotografia s’utilitza tant en premsa com en diferents publicacions com un recurs narratiu que té tanta importància com el text. Amb aquesta intenció, enguany les jornades literàries han convidat diferents professionals del sector per a que diguin la seva. Una taula rodona on hi haurà el fotògraf Mariano Cebolla i el també fotògraf i realitzador Guille Barberà, entre d’altres professionals del sector, serà un dels atractius de l’edició d’enguany.
Dijous 22 d’octubre, a les 19:30h
2. La llengua escrita i la cultura
L’antropòleg i sociòleg del País Valencià, Joan F. Mira, serà l’encarregat de fer la conferència inaugural d’enguany. Amb el títol ‘Sobre llengües i cultures: l’espai de la llengua escrita’, Mira reflexionarà sobre els conceptes de cultura, civilització i identitat en l’actualitat. Tenint en compte, com comentàvem en l’anterior punt, que vivim en un món abocat a la imatge, Mira reflexionarà al voltant de la llengua escrita.
Divendres 23 d’octubre a les 19:30h
3. El cinema com a narració
També els audiovisuals representen una nova forma d’aproximar-se a les històries. Per això, el col·lectiu CREA ha preparat un espectacle visual per commemorar els 10 anys de les Jornades de les Lletres Ebrenques. Presentaran el seu darrer curtmetratge ‘Corderos’, dirigit per David Comuñas i Xavier Miró, que vol representar un homenatge als 120 anys del cinema, i també als 5 anys de CREA.
Divendres 23 d’octubre a les 21h
4. Vestigis
Aquest és un dels plats forts de les jornades. L’espectacle ‘Vestigis’, produït a partir del text ‘115 dies a l’Ebre’ d’Assumpta Montellà, que es va inaugurar al Litterarum 2015, es converteix ara en itinerant i porta la reflexió sobre la Batalla de l’Ebre per diversos espais del recinte del Castell d’Amposta. És un homenatge a tots aquelles que sofriren les conseqüències de la Batalla de l’Ebre i de la Guerra Civil Espanyola.
Dissabte 24 d’octubre a les 13h
5. Sorteig de llibres cada dia
Per celebrar aquests 10 anys, cada dia se sortejaran llibres de diferents autors entre el públic present a les jornades. Enguany, entre tots aquests escriptors n’hi destaquen alguns com Xavier Bosch o Coia Valls, així com els autors ebrencs Jesús M. Tibau o Francesca Aliern. L’objectiu d’aquestes jornades, que era donar a conèixer els autors del municipi, ha esdevingut, al llarg d’aquesta primera dècada de vida, “en un punt de trobada dels autors del territori”.
Deixeu un comentari